Äntligen helg!
Vi packar in oss i vår campervan och svänger vänster vid 83: an. Efter ca 40 minuter når vi Järvsöbacken. Vi prickade in den perfekta helgen för årets premiäråk: solen strålar och backarna väntar. Järvsöbacken är för alla nivåer som passar både nybörjare och mer erfarna åkare med över 20 nedfarter. Restauranger med ski-in-läge. Svänger vi istället höger vid 83:an och åker ca 75 minuter, kommer vi till Högbo Bruk, ett favoritställe, och vi fick en till helg med sol men denna helg riktade vi in oss på avkopplande promenad och grillning. Trots att vi längtar efter våren och snöfritt, tycker vi att vi ändå att vi bor på ett härligt ställe.
Vi börjar med Järvsöbacken. Peter är en ”gammal” skidåkare som tävlat i slalom, och jag åker hellre än bra. Vi har pratat ett tag om att vi skulle ta en slalomtur men det har inte riktigt blivit av förrän nu.
Peter har gjort sig av med alla sina slalomsaker, men hyrde utrustningen. Jag har utrustning som jag tyckt varit rätt så nya, men vid närmare eftertanke så är de nog ca 10 år gamla! Jag köpte dem när sönerna var i den åldern att de inte ville åka med mig, men var ändå lite för små för att ta sig till och från backen själva.
Vi kom dit på lördagseftermiddagen strax innan stängning. Vi gick in på shoppen och kollade lite, och Peter passade på att hämta ut utrustningen så vi inte skulle behöva göra det på morgonen dagen efter.
Söndagen bjöd på strålande sol, och riktigt bra backar. Det var några år sedan för oss båda, vilket kändes i kroppen, men det var så roligt. Efter några åk blev vi sugna på lite fika och åkte ner till restaurangen på norra sidan. Varm choklad och chokladboll var målet, nostalgi sedan ungdomsåren i backen hemma i Kilafors. Men väl där..så såg vi en spännande IPA: Insnöad av casualbrewing company. Söndag förvisso och vi hade tänkt åkt hem, men varför då egentligen? Vi kunde lika gärna stanna en natt till och åka direkt till kontoret på måndagmorgon.






Vi fortsatte några åk till i backen, tills det blev dags för lunch. Bergshotellet som ligger på den södra delen av backen har Dagens lunch varje dag. Där fanns buffé med både kött, vegetariskt och en bra salladsbuffé som vi mumsade i oss.
Eftersom vi hade planerat att åka hem på söndagen hade vi inte handlat mer än vad vi trodde vi behövde, så söndagsmiddagen fick bestå av filmjölk, granola och mackor. Men vad gjorde det, vi fick istället njuta till max av en heldag i backen, med after-ski öl och sånt som hör till.

Högbo
Högbo Bruk, ett favoritställe som vi gärna åker till. Vi tillbringade nyår där, det och lite mer om stället kan ni läsa om här .
Efter en hektiskt jobbvecka och annat som gör att man behöver en liten paus, kände vi att vi skulle behöva åka iväg för att bara ”vara”. Vi hade tur och det fanns en ledig ställplats, man brukar oftast behöva boka flera veckor i förväg.
Mycket folk där, såklart, säkert många som tränar inför Vasaloppet. Plusgrader och sol, vilket gjorde att skidspåren inte verkade vara i bästa skick. Vi packade ryggsäcken med lite matsäck och gick rundan runt Dammsjön. Det finns flera grillplatser runt sjön och vi hittade en där vi t.o.m. fick vara själva. Klassisk grillkorv med bröd och lite räksallad. Det enkla är oftast det bästa.




Eftersom vi nästan var halvvägs, så fortsatte vi söndagen lite söderut till Valbo som ligger mellan Gävle och Sandviken. Peter har blivit riktigt taggad för slalom igen, och hittade ett par pjäxor på Stadium, tyvärr inte i rätt storlek men det gick att beställa. Skidor är beställda sedan tidigare.

Såklart filmade vi en del
Lämna ett svar